miercuri, 11 noiembrie 2009

Văsescu și Blăducu


Urmăream zilele trecute, în foișorul viciaților din curtea S.N.S.P.A. lansarea la apă a candidatului Văsescu pentru președinție. Un spectacol cu adevărat grandios. Însoțit de aplaudacii săi, prea iubitul conducător și-a re-înoit promisiunea de a fi un protector al democrației românești.

Ehee! Da lasă nene că știm noi cum e cu promisiunile astea ale lu domn Văselu și mai știm și ce mai este cu democrația asta românească, fata mare pe care o tot scoate el la plimbare de vreo 5 ani încoa.

Totuși paharu e pe jumătate plin, jumătate cu apă, jumătate cu vin. Pe o parte Văsescu citește de pe foi și își ascunde fața-ntrun magnetofon, din care urlă cocoțat pe bancă, la cei 12 aplaudaci din care 7 fac parte din staff-ul personal. Pe partea cealaltă Blăducu, personaj real de inspirație mitică ne servește pe tavă vise la televiziunea națională.( "Vom avea o scădere economică de sub -8% ceea ce ne va conduce la reluarea creşterii economice în trimestrul I al anului urmator".)

Amândoi urlă la unison acuzând instituțiile statului de drept, birocrația și clasa politică. Visul lor comun este o țară în care nici instituțiile statului de drept, nici birocrația și nici clasa politică, în timp ce orice om cu ochii deschiși vede că prima instituție ce trebuie reformată este instituția prezidențială, iar primul pas este chiar schimbarea președintelui antrenor-jucător-arbitru.

Vedeți dumneavoastă de ce împroașcă Văsescu mult noroi în direcția presei ? Ca să ne oprească să spunem adevarul, să îi lăsăm cale liberă spre dictatură. El zice că obiectivitatea presei nu mai este nici măcar un ideal de urmat în ziua de azi și zice bine. Păi ce i-ar mai conveni lui o presă ca pe vremea lu nea Nicu.

Mare e grădina zoon politicon, dar exemplar mai gorilă n-am vazut.

Persifleu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu