miercuri, 11 noiembrie 2009

Aventurier intr-un taram nesigur

Putin cate putin, lucrurile incep sa se miste in campanile electorale. Vadim imparte bomboane otravitoare, presa face conferinte cu participant special selectati iar mai nou se pare ca avem vesti si de pe frontal de est.

In mod oficial, respectabilul domn Crin Antonescu si-a anuntat candidatura la presedentie. Desi detaliile sunt inca neclare, am putut afla dintr-un comunicat de presa faptul ca venerabilul isi propune lucruri mari pentru urmatorii cinci ani, sa “trateze” cu ceva medicamente bolile societatii si anume minciuna, coruptia si birocratia.

Intr-adevar, aceste fenomene sociale reprezinta probleme cu care omul de rand se confrunta zilnic. Tot respectful pentru al nostru Crin care isi doreste din suflet sa elimine acesti mari paraziti. Insa intrebarea ramane: Cum isi propune viitorul presedinte sa elimine si coruptia si birocratia si… minciuna? S-ar putea ca venerabilul sa fie primul aventurier in istoria Romaniei care va incerca sa scoata minciuna cu totul din constiinta romaneasca.

Am putea spune ca acesta va incerca la randul lui sa imite modelele “de success” ale predecesorilor si sa se lupte cu concepte abstracte, insa daca daca domnul Antonescu isi imagineaza ca a noastra Romanica se va da de trei ori peste cap si se va transforma in Fat Frumos, ma tem ca va fi profund dezamagit.

Un singur mandat prezidential este mult prea scurt pentru a sterge cu buretele niste elemente traditionale ale culturii romanesti.

Pikky za Pooh

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu