miercuri, 11 noiembrie 2009

Mare Adunare Mare cu Toti Politicienii din Dotare

In cursul zilei de luni, 2 noiebrie 2009, marii nostri aspiranti la candidatura Romaniei s-au aflat fata in fata in cadrul unei conferinte ce a avut ca scop reimprospatarea memoriei poporului roman in ceea ce priveste candidatii la cursa prezidentiala. Conferinta a avut loc in cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative si au participat si reprezentati ai presei din Romania ,unii mai obiectivi altii mai putin,cert e ca au fost acolo pentru a monitoriza aceasta activitate.

Au fost prezenti Dinu Crinu (PNL), Traian Basescu (PD-L),Vadim Tudor (PRM),Remus Cernea (Partidul Verde), din partea stundentilor …Musca, Sorin Oprescu ,candidat independent ,Kelemen Hunor ( UDMR). De la intalnire au lipsit Mircea Geoana(PSD), George Becali(PNG), fiind ocupati, probabil, cu alte activitati mai importante. Emisiune a fost moderata de Andrei Chitu si a constat in mai multe runde in care fiecare candidat a avut oportunitatea de a-si exprima liber gandurile bune pentru poporul roman. Bineinteles ca nu au lipsit contradictiile si jicnirile directe sau cu sub inteles. Vesnicul nemultumit , razvratit impotriva tuturor,domnul Vadim nu a ratat ocazia de a-si face albie de porci contracandidatii,numindu-i “fosile” si aratandu-si imposibilitatea de a mai suporta ceea ce au facut cu tarisoara noastra.

Prima runda a constat in autoprezentarea candidatilor,parte ce a trebuit sa scoata in evidenta atat latura studenteasca cat si politica a acestora. Reprezentantul studentilor la presedentia Romaniei a tinut neaparat sa-si prezinte copilaria ce a petrecut-o in mediul rural,lucru prea putin relevant si interesant pentru publicul prezent.

A doua runda a constat in adresarea de intrebari de catre moderator politicienilor prezenti.Inca o data se dovedeste ca “inteligenta crescuta” si abilitatile de mari oratori ale politicienilor nostri sunt lucruri relative.Acestia au fost deranjati ca nu au stiut intrebarile ce urmau sa le fie adresate, lucru rusinos si de neinteles. Probabil voiau sa-si potrivesca cuvintele din timp pentru a da bine in fata poporului.De asemenea, reprezentantul Partidului Verde nu a avut putina bunavointa de a raspunde la intrebare si a spus “pas”.

In finalul emisiunii fiecare candidat a adresat cate o intrebare unui contracandidat moment prielnic pentru fiecare de a-si ataca adversarii.Tinta atacurilor a fost, cum de altfel ne si asteptam,Traian Basescu .La intrebarea “Cum crede el ca va ajuta Romania adoptarea unui Parlament Unicameral? “ el a argumentat inca odata ca in interiorul UE sunt 15 state cu parlament unicameral si 12 cu bicameral si ca singurul mod in care poate impune un proces de reformare si a Parlamentului. De asemenea el a argumentat ca Romania va economisi o mare suma de bani prin reducerea numarului de parlamentari si ca un numar mai mic de oameni in Parlament va duce la reducerea coruptie.

Intalnirea s-a incheiat pasnic cu o serie de intrebari din partea presei ,intrebari care au vizat toti candidatii si pe care acestia au stiut sa le ocoleasca cu mare arta.

Ciubotica Cucului

2 comentarii:

  1. Cine sa va creada daca voi va declarati corupti din start?La asta se adauga si faptul ca va inscrieti pe linia politicienilor ce au "succesuri"..nici macar sa scrieti corect din punct de vedere gramatical nu puteti. Shame on you!(nu se scrie "v-a economisi" si "v-a duce"..sper ca nu trebuie sa va explc si de ce este asta o greseala)

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Anonim,

    Suntem corupti pentru ca... putem. Este o strategie. As putea sa iti spun multe despre asta, dar nu am intentia sa plictisesc pe nimeni. Daca este nedumerit/a, da-i un google, cauta bibliografie, si o sa iti spuna altii.

    Despre "succesuri" nu prea am ce-ti spune. Nu promovam nonvalorile. Din punctul nostru de vedere toti candidatii merita felicitati cel putin pentru efortul depus in acesta campanie. Eu nu am gasit greselile. Dar poate am ochiul obosit. Totusi, multam' ca m-ai atentionat.

    Eu iti urez o seara buna, si iti multumesc ca ne citesti blogul!

    P.S. Acest ziar/blog nu este condus de politicieni. Redactia se lasa influentata doar de "darnicia acestora".

    RăspundețiȘtergere