joi, 7 ianuarie 2010

Pro sau contra Dani Kelemen Hunor


De ce nu l-aş vota pe Kelemen Dany Hunor?
-pt că s-a îmbolnăvit subit şi nu poate participa la dezbaterea finală înainte de alegerile prezidenţiale …ceea ce ne arată noua, alegătorilor că fie s-a lăsat intimidat numai la gândul că nu le va putea face faţă contracandidaţilor săi şi va fi “inghesuit” într-un colţisor, fie chiar s-a îmbolnăvit şi îi urăm însănătoşire grabnică;
-pt că în programul său electoral sunt doar vorbe goale…si ne-am cam săturat de ele…vrem soluţii la problemele noastre!
-pt că a transmis mesajul său electoral doar studenţilor din căminele din Băneasa, uitând complet de cei din Cernica…fiind interesat în special de doleanţele studenţilor străini veniţi cu bursă Erasmus în Romaniaa€¦ceilalti studenţi şi problemele lor fiind cantitate neglijabilă;
-există multe€œ”pt că-uri”…insa..cel mai important este faptul că dl.Hunor se vrea a fi un preşedinte al tuturor romanilora…insa uită de celelalte minorităţi..cum ar fi de maghiari, pt care doreşte dreptul la autoguvernare! Cum mai vine asta..nu ştiu!
De ce l-aş vota pe Kelemen Dany Hunor?
-pt că s-a gândit la extinderea cantinei din SNSPA
-pt că…nu mai stiu…ramane la latitudinea dvs, dragi cititori, de a găsi măcar un motiv în plus de a-i da votul lui Kelemen Dany Hunor!

Dany Hunor…preşedinte?


Cum campania electorală este pe sfârşite, candidaţii înscrişi în cursa pentru fotoliul prezidenţial încearcă din răsputeri să obţină cât mai multe voturi de la alegători prin tot felul de mijloace, care mai de care mai neconvenționale şi care nu sunt chiar în tandem cu legea. Dar, iată că s-a produs şi surpriza, care ne-a lăsat cu gura căscată pe toţi deopotrivă: într-o zi cu soare, echipa dl. Kelemen Dany Hunor a dat un comunicat de presa…nimic spectaculos până în acest moment..însă surpriza totuşi se dezvăluie, specificându-se faptul că dl. de faţă nu poate participa la cea mai importantă dezbatere de la sfârşitul campaniei electorale. Motivul şi mai “spectaculos”, cică s-a îmbolnăvit subit, aşa am zice noi.
Dl. Dany Hunor, dv. fie v-aţi lăsat intimidat numai la gândul că nu le veţi putea face faţă contracandidaţilor dv. şi veţi fi”inghesuit” într-un colţisor, fie chiar v-aţi îmbolnăvit şi vă urăm însănătoşire grabnică.
Însă, dacă dv. nu ieşiţi la rampă să vă faceţi cunoscut programul electoral, cum credeţi că veţi câştiga voturi? Bând ceiuț cu lămâie la căldurică? Răspunsul este NU, dl Hunor...trebuie să faceţi faţă tuturor provocărilor care se ivesc din partea presei sau a contracandidaţilor!
Nu le puteţi cere studenţilor din SNSPA să vă voteze dacă dv. îl trimiteţi la înaintare pe şeful de campanie într-o dezbatere atât de importantă.
Într-o altă ordine de idei, nici programul dv. electoral nu ne prea atrage atenţia, sunt doar vorbe goale de care ne-am cam săturat; am prefera ceva concret, dacă nu cerem prea mult de la dv şi mai vreţi să fiţi şi un preşedinte al tuturor românilor, uitând de maghiari pentru care doriţi să obţineţi dreptul la autoguvernare! Cum mai vine asta..nu mai ştiu!

Gigi!!! Dormi?


Bre nea Gigi, ce ne facem? Că uite acuşica se termină campania electorală și noi nu prea intrăm în turul 2.
Nu-i nimic nea Gigi că poți mereu să candidezi și la anu`. Oricum anul acesta în campania din SNSPA ne-ai cam dat pe spate. Uite că am putut cu toții să vedem un nea Gigi bine pus la punct, care a mai învățat câteva cuvinte noi și pe care nu îi este frică să le folosească.
Din ce a fost Gigi Becali și cum a ajus acum, a mai rămas numai tonul „revolutionar” din el, însă candidatul nostru Andrei Becali, este posibil să fi schimbat percepția tuturor în legătură proprietarul din Pipera...dacă ar fi și el la fel de învățat...cine știe?
Însă în ceea ce-l privește pe Andrei, aș putea spune câteva lucruri. Deși lansarea în campania electorală a avut loc cam târziu, candidatul Becali a fost prezent mai la toate evenimentele importante care s-au desfășurat în SNSPA, ocazie cu care Gigi și-a făcut simțită prezența și uneori chiar a pus bețe în roate, mai la toată lumea. Importamt este însă că acesta a reușit să se facă vizibil, ba mai mult, și-a făcut campania „pe spatele altora”, iar ideile sale au fost auzite de către electorat.
Deși nu credeam că o să spun asta vreodată, cred că l-aș vota pe nea Andrei Becali...să văd și eu cum e.

Uite o floare de Crin! O vrei sau nu?


Dacă săptămâna trecută îl criticam pe venerabilul Crin în legătură cu alegerile sale în campania reală, iată că săptămâna aceasta a venit şi rândul Crinului nostru, cel pe care-l vedem în fiecare zi prin curtea facultăţii sau uneori chiar şi pe la cantină, în concluzie, un candidat aproape de poporul SNSPA.
Aş vrea să încep cu câteva cuvinte de lăudă la adresa domniei sale. Fruntaş în rândul prezidențiabililor, dl. Dinu Crinu a fost primul (dacă nu mă înşel) care şi-a anunţat candidatura pentru alegeri, nu numai atât dar a reuşit să țină piept cu brio unei ore întregi de întrebări, unele mai drăguţe, altele mai puţin drăguţe. Dar ce să-i faci, aşa e în campanie. Aici pregătirea şi-a spus cuvântul.
A urmat apoi o serie de comunicate de presă, declaraţii şi uneori chiar şi cocktailuri, care au arătat electoratului implicarea reală atât a domnului Crinu dar şi a echipei sale. Echipă care a tăiat câteva răsuflări cu ocazia lansării stimabilului.
Pe de altă parte, în absenţa prelungită a domnului Geoană, cei doi candidaţi principali au putut să se războiască în pace, sperând că vor câştiga voturi, fiecare prin metode cât mai peruasive.
Însă în ceea ce priveşte acest duel, domnişorul Crinu mi-a lăsat impresia că nu îl atacă pe domnu’ Văsă doar la nivel conceptual, să zicem sau în ceea ce priveşte viziunea lor pentru viitorul nostru, ci mai degrabă că această luptă s-a transformat subit într-un duel personal între cei doi, opinie alimentată în special de al nostru Crin. Astfel dezbaterile clasice despre ce măsuri ar trebui luate, ce greşeli s-au făcut şi care a fost cauza lor, au devenit mai degrabă atacuri personale la adresă domnului Văse, fără a ne convinge însă că progranul politic liberal este mai bun decât celelalte.
Şi acum pe un alt ton...Nenea Crinu, mata cât de importantă crezi că e susţinerea noastră a Republicii Moldova în procesul ei de aderare? Nu mai bine şezi tu frumuşel în ograda ta şi îţi pui întrebări ce faci tu cu Românica, care în ultimul an dacă a absorbit 15% din fondurile nerambursabile acordate de către UE.
Mai pe scurt, nene Crinu...tu nu prea m-ai convins...mie sincer îmi plăcea programul tău...dar ştiu şi eu acuma?

Haideți în turmă, Să băgăm votul în urnă!



Cucoana redactor șef îmi cere un articol în care să prezint o serie de motive pro sau contra votului pentru candidatul Văsescu din S.N.S.P.A. . Tonul trebuie să fie echidistant, argumentele trebuie să fie de natură obiectivă, oferind electoratului ajutor în formularea unei decizii informate fără însă a înclina balanța în favoarea vrunu-i candidat.
În loc să fac asta eu îmi voi exprima admirația pentru toate campaniile care s-au prelins săptămânile acestea prin fața ochilor noștri. Cu toții și-au definit target-ul excelent și au acționat în consecință. De asemenea au reușit în așa măsură să își coordoneze campaniile din interiorul școlii cu cele reale, încât asemenea candidaților reali și candidații din S.N.S.P.A. sunt toți o apă și un pământ.
În sociologia organizațiilor chestia asta se numește izomorphism. Adică știți voi, instituțiile determină un anumit pattern de organizare interior, un anumit fel de a relaționa cu competiția și un anumit fel de a-ți prezenta mesajul în exterior. Așa că eu mă întreb ce anume din S.N.S.P.A. a determinat coagularea unui comportament cu adevărat profesionist al echipelor de campanie și a candidaților ?
Aș enumera o serie de valori respectate atât de candidatul Traian Văsescu cât și de ceilalți candidați. Acestea sunt respectul pentru dreptul la opinie, libertatea presei, transparență guvernamentală, activismul societății civile, toleranță.
Eheee ! Păi dacă astea sunt instituțiile care acționează în cadrul S.N.S.P.A. și totuși discursul celor de aici pălește în agresivitate, șmechereală și nesimțire față de discursul candidaților reali atunci înseamnă că nu valorile mai sus enumerate determină comportamentul politicienilor din România.
Noi suntem mai buni ca ei și sper că vom avea puterea să schimbăm în bine România.
De aceea eu vreau să-mi exprim sincer stima pentru toți membrii minunatei școli de studii politice și administrative.

Al vostru mereu
Persifleu.

De vorbă cu Alin Oprescu!

Smurfette: Bună ziua, dl. Oprescu! Mă bucur că aţi fost de acord să daţi acest interviu pentru Zoo Politicon, informându-ne cititorii în legătură cu programul electoral pe care dv. vi l-aţi propus în această campanie electorală.
Alin Oprescu: Bună ziua dv. şi cititorilor dv!
S: Mai întâi de toate, după cum am putut afla dintr-un comunicat de presă, dv aţi fost puţin ”deranjat” de articolul ce a apărut în ziarul nostru referitor la strângerea de semnături false necesare pentru participarea la alegerile prezidenţiale. Consideraţi că acest articol v-ar fi creat o imagine negativă în rândul studenţilor din SNSPA?
A. O.: În cazul în care în articolul de faţă nu s-ar fi discutat de acuzaţiile de strângere de semnături false de către candidatul real, Sorin Oprescu, atunci acest articol sigur m-ar fi discreditat, însă, dacă s-ar fi făcut referire la semnăturile pe care le-am strâns eu în cadrul facultăţii, atunci am fi putut să le verificăm pe fiecare dintre ele şi am fi ajuns la concluzia că acestea nu pot fi false şi, deci, acest articol s-ar fi bazat pe un neadevăr şi atunci mi-ar fi creat o imagine negativă.
S: Lămurind aceste neînţelegeri, putem trece la următoarea etapă a interviului nostru. Referindu-ne la campania pe care dv. împreună cu echipa dv. o desfăşuraţi în cadrul SNSPA-ului, puteţi să-mi daţi mai multe informaţii legate de ceea ce v-aţi propus să faceţi?
A.O.: Campania mea a început aparent, puţin mai târziu decât celelalte pentru că, dacă ceilalţi au considerat ca prim pas să-şi lanseze candidatura, lucru pe care eu nu l-am considerat necesar, eu am început să fac campanie, dar altfel. Eu am făcut o acţiune de atragere a atenţiei pe anumite probleme ale facultăţii şi am făcut o listă cu aceste probleme: cea a numărului de credite, a orarului. Principalul scop al acestei campanii nu este de a face doar un joc, ci să depăşesc un pic jocul ăsta, să facem şi o acţiune propriu-zisă pentru student, care să-şi găsească o continuitate şi după jocul ăsta. Am vrut să adun pe blogul: vremsiguranta.blogspot.com idei de la studenţi... unde ei pot să-şi exprime ideile şi să specifice problemele cu care se confruntă în cadrul facultăţii, iar la sfârşit le putem aduna pe toate pe o listă şi aşa îşi pot găsi o rezolvare mult mai rapidă.
S: Sunt sigură că studenţii din SNSPA întâmpină o serie de probleme, însă ar trebui să existe una prioritară, pe care dv să vă axaţi şi şa-i găsiţi o soluţie. Care ar fi aceea?
A.O.: Dintre toate problemele identificate până în acest moment am ales să o rezolv pe aceasta a creditelor, pt că există o rezolvare la care ne-am gândit în detaliu.Soluţia propusă se referă la faptul că la sfârşitul semestrului 1 voi face o cerere pentru ca la inceputul semestrului 2 să se afişeze la secretariat o listă cu cei în pericol de a nu intra în licenţă pt că nu îndeplinesc nr de credite. Dar soluţia principală este legată de acea fişă de opţionale, care e o foaie trasă la imprimantă cu un tabel care conţine numele disciplinei şi un A sau un B şi atât..chestia asta ar trebui înlocuită de o broşură care să conţină fiecare materie, cu fiecare profesor ce ţine cursul şi seminaristul, eventual; să cuprindă şi o tematică a cursului şi în cazul în care este la una dintre cele 3 specializări să apără numărul de credite pt fiecare în parte. Pt măsura asta cu broşura se va face o petiţie, care va fi înaintată conducerii facultăţii la care va fi adăugată şi o listă cu minim 100 de semnături ale studenţilor .
S: Care este sloganul pe care vă bazaţi toată campania electorală ?
A.O.: Sloganul nostru este :”Hai să luptăm împreună! Hai SNSPA!”
S: Cum de v-aţi gândit să adoptaţi o asemenea idee în campania electorală?
A.O.: Pt mine şi echipa mea ne-a fost clară de la bun început legătura dintre mine şi Sorin Oprescu, dacă acesta ar veni în SNSPA şi ar aplica programul său electoral, cred că ar putea arăta aşa şi programul său politic...e o chestie foarte generală, nu măsuri propriu-zise, ci doar principii. Şi noi ne-am gândit să ne adresăm studenţilor din SNSPA cu ceva palpabil, adică, eu cred că ar trebui să câştig pt că eu am venit cu o propunere concretă pt toată lumea şi ca măsură principală pe care eu cred că o pot lua este cea a rezolvării problemei creditelor, restul sunt măsuri secundare.
S.: Pe de altă parte, studenţii din SNSPA cum se pot implica în această campanie?
A.O.: Din punct de vedere electoral, mă pot vota pe mine iar din punct de vedere practic, să nu lase demersul ăsta necontinuat după terminarea campaniei electorale sau după ce eu voi termina facultatea. Important este să fie un consiliu al studenţilor permanent, în care membrii să fie aleşi democratic iar aceştia să se implice cu adevărat în ceea ce fac.
S.: În final, dacă doriţi să transmiteţi vreun mesaj studenţilor din SNSPA, puteţi să o faceţi acum!
A.O.:În primul rând le tranzmit să viziteze blogul nostru vremsiguranta.blogspot.com, pentru că e un blog unde au dreptul să se plângă, să-şi spună toate problemele cu care se confruntă în facultate.
În al doilea rând, le cer votul pentru că sunt singurul candidat care vine cu o problemă reală şi sunt singurul care vine şi cu o soluție la acea problemă, cred că pe toți ne interesează şi ne afectează problema creditelor iar eu sunt cel care o poate rezolva. Hai SNSPA!

Pro sau contra Alin Oprescu?

De ce l-aş vota pe Alin Oprescu?
-pt că programul său electoral oferă soluţii viabile la problemele cu care se confruntă o bună parte din studenţii din SNSPA;
-pt că este primul candidat care şi-a propus să facă ceva şi după terminarea campaniei electorale ;
-pt că nu s-a grăbit să-şi lanseze candidatura fără a avea în spate un program electoral bine pus la punct;
-pt că în campania sa electorală s-a bazat pe ingeniozitate şi nu s-a plafonat la un simplu discurs în foişorul din curtea facultăţii;
-pt că îi îndeamnă pe toţi studenţii să se plângă pe blogul său: vremsiguranta.blogspot.com, fără să le ceară nimic în schimb;

De ce nu l-aş vota pe Alin Oprescu?
-pt că nu s-a gândit mai demult timp casă realizeze proiectul asta;
-pt că mai are de lucrat în a-şi face cunoscut proiectul său celorlalţi studenţii de la FSP;
-pt ca…. aici gurile rele ar trebui să aducă o completare!

Să cernem sau să nu cernem?

Realitatea care s-a format în jurul alegerilor electorale accentuează mai degrabă dificultatea de a fi alegător, decât cea de a fi candidat.
Promisiunile vin şi se duc cu aceeaşi acurateţe, însă ceea ce face diferenţa este îndemânarea de care dau dovadă candidaţii în susţinerea candidaturii. Remus Cernea face parte din categoria candidaţilor care mizează pe profilul conducătorului carismatic.
Pro Remus Cernea!!
Pentru că Remus Cernea dă dovada dorinţei de schimbare în bine a mediului incojurator. Pentru că spiritul inovator de care dă dovadă pare să fi avut priză la generaţia tânără. Dar ceea ce predomină în discursul şi punctele subliniate de Cernea este reabilitarea mediului înconjurător şi a locuitorilor săi prin stăruinţa şi mijloace corespunzătoare ecologice.
Pentru că Remus Cernea da impresia că este doar un ins din mulţime, cu abilităţi de conducător evidenţiate de alţii, nu îşi asumă drepturi sau calităţi care nu îi aparţin.

Contra Remus Cernea!!
Argumentele care apar împotriva candidatului “eco” sunt multiple. Acestea sunt rezultatul lacunelor pe care candidatura tânărului Cernea, deşi binevoitoare, le prezintă. Spiritul conservator stă în calea punerii în practică a ideilor propuse de “verzi”.
Pentru că nu are o candidatură solidă, care să se ridice la nivelul idealurilor propuse. Pentru că, deşi verzii au o bază fondantă care poate fi fructificată, nu au factorul economic de partea lor.

Nu ne-a plăcut de Mircea Denisa Geoană

Dacă în toate numerele revistei Zoo-Politicon am încercat să murdărim imaginea adevăratului Mircea Geoană, nici Denisa Mircea Geoană, candidata din cadrul SNSPA, nu a făcut nimic pe parcursul acestei campanii pentru a ne schimba opnia.
Noi am fost de părere că nu prea a interesat-o sau poate nu a fost îndeajuns de pregătită pentru a face față acestei campanii. Unul dintre motivele pentru care credem acest lucru și care ne-ar îndemna fără regret să nu o votăm este lansarea prea târziu a campaniei. Dacă peste tot în facultate se găseau afișe sau mesaje electorale, de la Mircea Denisa Geoană nu se auzea nimic. Blonda de la PSD nu a reușit să impresioneze prin trandafirii oferiți în ziua lansării campaniei și nici să compenseze cu aceștia lipsa activității sale. Pe lângă faptul că au cheltuit foarte mulți bani nu au reușit să șocheze, în concluzie nu a fost dintre cele mai strălucite idei.
Printre motivele pentru care nu am vrea să punem ștampilă în dreptul dânsei la alegeri se număra și faptul că nu a venit cu nimic nou sau diferit față de ce face Mircea Geoană în campania reală. A păstrat același mesaj electoral, a purtat aceeași cravată roșie la gât însă pe lângă toate acestea ar fi putut să ne impresioneze prin ceva original dat fiind faptul că a lipsit mult din scena politică a SNSPA. Lansarea campaniei nu a fost nici pe departe ceva cu care să ne frapeze, ba din contra ne-a dezamăgit și mai mult, nu a făcut altceva decât să-și citească discursul nesemnificativ, fără vre-o ideea originală sau cu vre-un proiect pe perioadă campaniei. Faptul că a fost foarte emoționată încât îi tremură foaia în mână, nu i-a adus decât minusuri în față presei. Lipsa pregătirii și-a spus cuvântul: la întrebarea „De ce așa târziu lansarea campaniei?” a dat un răspuns cât se poate de lipsit se semnificație și făcând din acesta o scuză, și anume că a dorit să vadă ce fac și ceilalți candidați.
Păi tu pierzi teren și puncte în față adversarilor doar pentru că ai vrut să vezi ce fac și ceilalți în campanie? Atitudinea ei chiar nu ne-a încântat, pe lângă faptul că nu a fost deloc pregătită, momentul a fost chiar foarte plictisitor, nu a știut planurile reale ale candidatului Mircea Geoană și pentru a evita răspunsurile la întrebări ne-a spus, sau mai pe românește „ne-a tăiat tupeul”, că acesta a fost singurul mesaj al ei, candidata vrând doar să-și prezinte punctele din programul de campanie.
Dacă Mircea Geoană are în spate marele imperiu PSD, staff-ul de campanie al Denisei Mircea Geoană a fost contrar așteptărilor nostre. În concluzie eu zic că i-am neîndreptați pe contracandidații săi dacă i-am acorda votul nostru.

A fi sau a nu fi MUSCALITI

Criteriul după care cei mai mulţi se ghidează atunci când îşi aleg un reprezentant este măsura în care ei se identifică cu programul politic propus de acesta. În faţa acestei constatări nu putem să nu ne întrebăm cine se regăseşte în ideile transmise de Mădălina Muscă şi susţinătorii aceştia?
Promisiunile au fost multe din partea tuturor taberelor, însă posibilitatea acestora de a deveni realitate este pusă la îndoială de fiecare dată când sunt rostite. În cazul fiecărei promisiuni există suspiciuni din partea electoratului. Astfel ajungem la întrebări care dau răspunsuri pro sau contra candidatei student, Mădălina Muscă
De ce „NU” Mădălina Muscă?
Pentru că emite afirmaţii nefondate, precum pseudo-asocierea dumneaei cu „un ziar corupt”, fapt pt care ar putea şi va fi acuzată de defăimare. Pentru că se ocupă mai mult de îmbogăţirea cunoştinţelor în materie de jurnalistică decât de cea în materie de politică. Pentru că dă dovada faptului că „ţine cu dintii” de aşa-zisa poziţie pe care o ocupă în rândul studenţilor. Pentru că foile volante nu ţin locul unui discurs solid, ci arată atitudinea indiferentă faţă de electorat. Pentru că merităm mai mult.

De ce Mădălina Muscă? (Constatate cu dificultate)
Pentru că Mădălina Muscă aduce o viziune care pare mai apropiată de gândirea studenţilor. Pentru că Mădălina Muscă dă impresia de comuniune cu cei pe care îşi doreşte să-i reprezinte, atât prin atitudinea adolescentină a discursului politic, cât şi prin prezenţa juvenilă, dar se rezumă la o simplă şi naivă impresie. Pentru că, poate dacă ar fi dorit să acorde egală atenţie celor din presă, am fi avut o viziune mai amplă asupra motivelor reale care stau în spatele candidaturii sale.
Iată domnişoară, Mădălina Muscă, motivele pe care le prezentăm electoratului, rezultatul acţiunilor dvs. În mod sigur acum vă doriţi să fi colaborat în egală măsură cu toţi reprezentaţii presei şi nu doar cu cei care v-au prezentat candidatura într-o nuanţă de roz-bombon.

Isb

Alin Oprescu: a fi sau a nu fi?


Unul dintre cele mai surprinzătoare şi ingenioase programe electorale care au fost lansate în această campanie electorală îi aparţine lui Alin Oprescu. Susţin faptul că acest proiect este un cumul între ingeniozitate şi surpriză deoarece, nimeni nu ar fi bănuit că în spatele blogului: vremsiguranta.blogspot.com se află chiar echipa lui Alin Oprescu, bazându-se pe ideea că studenţii din SNSPA, sătuli de problemele pe care le întâlnesc la tot pasul în facultate, au tot dreptul de a se plânge.
Aşa că, dragi colegi, a venit timpul să lăsăm batistuţele şi şerveţelele la o parte şi să începem să ne spunem „of-ul” pe blogul lor, dacă suntem prea laşi sau leneşi să ne rezolvăm problemele singuri...dar poate că aşa este mai bine. Prin intermediul iniţiativei lui Alin Oprescu există o şansă mult mai mare ca o parte din aceste probleme să se rezolve într-un timp cât mai scurt.
Totuşi, să nu ne îmbătăm cu apă rece! Dl. de faţă a precizat faptul că prioritară este rezolvarea problemei creditelor...cu broşura aceea...cred că ştiţi, nu vă mai plictisesc cu asta, însă să nu vă culcaţi pe o ureche că peste noapte şi cele mai mici incoveniențe pe care le întâlniți în calea dv. li se vor găsi o soluţie...să nu exagerăm!
Una peste alta, programul dl. Oprescu a suscitat interesul nostru, al presei dar şi al celorlalţi colegi, rămâne de văzut dacă dânsul îşi va ţine promisiunile şi după terminarea campaniei electorale pentru că noi, studenţii să ne bucurăm de acea broşurică cât mai curând posibil!
Aşa că una peste alta eu îl votez...sau mai stau să mă mai gândesc puțin.

miercuri, 6 ianuarie 2010

Tribunul e… o ea




Vineri domnişoara Flavia Valeria Vadim şi-a lansat candidatura la presedinitie în holul central al clădirii SNSPA sub sloganul „Un million de promisiuni deşarte, o singură solutie”. Mă aşteptăm la un discurs lătrător, fără substanţă şi fără mesaj. Mare mi-a fost mirarea când urechile nu mi-au fost zgâriate de acuzaţii la adresa celorlaţi candidaţi ba chiar discursul omoliagei lui Vadim în relitatea SNSPA-ului a fost cald şi coerent.
Discursul nu a fost lung. Vreo 5 minuţele în care domnişoara Vadim ne-a vorbit despre naţionalism, însă a ţinut să precizeze că nu este vorba de un naționalism extremist. Nu ne-a vorbit foarte mult despre planurile sale, a menţionat doar că vrea să reconstruiască ce au dărâmat alţii. Nu s-a încurcat în cuvinte mari, cum ar fi democraţie, criză economică, criză politică, concepte pe care le-au clişeizat ceilalţi candidaţi.
Deşi în numerele trecute am pus-o la zid pe Flavia Vadim pentru acţiunile ieşite din tiparul stabilit de candidatul real Vadim Tudor, acum pot spune că mă bucur că încerca să se îndepărteze de modelul Tribunului lătrător fără nimic de zis.
Un singur lucru mi-a adus aminte că sunt totuşi la o conferinţă á la Vadim Tudor, şi anume susţinător(ul)ii. După fiecare frază terminate s-a aplaudat, s-a ţipat şi s-a ovaţionat mai ceva ca pe stadion. Dar asta e doar un mic minus. Din fericire discursul nu a fost lung, aşa că nu am plecat cu dureri de cap de acolo.
Per ansamblu noua ne-a plăcut lansarea la candidatură a domnişoarei Flavia Valeria Vadim, dar parcă ne-au plăcut mai mult bomboanele care nu ne-au otrăvit.

Pana Bleaga

Remus Cernea The real One vs. Remus Cernea de SNSPA

„Remus Cernea” este noul "negru”. Atât cel din realitate, cât şi corespondentul sau din SNSPA sunt nişte firi percepute în mod diferit de auditoriu. Sunt nişte prezenţe care şochează prin aspect şi mentalitate, o mentalitate împărtăşită de o parte specifică, cu un stil aparte, dar minoritară.
Dacă până acum câţiva ani singurul care şoca în alegerile prezidenţiale era Corneliu-Vadim Tudor, acum avem parte de un nou val de personaje cu iz comic în alegerile prezidenţiale. Izul comic se datorează posturii în care sunt puseaceste personaje, precum Gigi Becali sau Remus Cernea.
Una dintre cele mai recente secvenţe demne de o comedie ecranizată este excluderea lui Remus Cernea de către ceilalţi participanți la alegerile prezidenţiale de la întrunirea ce a avut loc sâmbătă, 14 noiembrie 2009, la Cluj. Domnul Cernea susţine că s-a urcat în avion şi a pornit spre Cluj, invitat fiind. Dar surpriză! Prezenţa dumnealui nu era necesară! Se poate spune, deci, că Remus Cernea se luptă cu morile de vânt şi nu cu alţi corespondenţi.
Remus Cernea de SNSPA pare a se asemăna atât fizic, cât şi mental de corespondentul său din viaţă de zi cu zi. Însă între cei doi se poate observa o diferenţă frapantă. Cel dintâi nu are un discurs şi nici o susţinere atât de bine afirmată ca cel de-al doilea. Remus Cernea din SNSPA nu-şi susţine atât de vehement ideile şi planurile politice.
În urma incidentului din data de 14 noiembrie, Remus Cernea a acordat mai multe interviuri pentru diferite televiziune şi ziare, în care acesta a susţinut cu tărie că teama de a-i ţine piept a fost cea care i-a împins pe contracandidaţi să-i refuse participarea. Însă adevărul este întotdeauna la mijloc.
El îi acuză de pseudo-democraţie. Dar fiecare este democrat în felul lui, într-o ţară care se democratizează mult prea greu, încât să permită „înscăunarea” unui preşedinte „cu plete”.

Isa

Hai România!

Campania electorală din această toamnă are o caracteristică aparte, aducând în prim-plan o serie de sloganuri care mai de care mai inventive şi mai uşor de reţinut de către electorat şi care au un numitor comun, reprezentat de nota optimistă în care acestea transmit mesaje referitoare la situaţia dificilă în care se află România în această perioadă.
Se pare că Sorin Oprescu sau preşedintele-antrenor, cum îi place să fie numit, iese în faţă cu un slogan simplu, care ne poate duce cu gândul la mai multe semnificaţii. Astfel, dacă dumneavastră sunteţi preşedintele – antrenor, atunci întreaga populaţie a României ar putea fi comparată cu echipa natională de fotbal iar sloganul propus de dumneavastră: “Hai România!” se încadrează perfect în cadru, fiind ca o motivaţie pentru „jucatori” să iasă învingători din acest meci, reprezentat de criza în care ne aflăm cu toţii. Însă, istoria ne-a demonstrat contrariul. Cu tot sprijinul de care s-a bucurat echipa noastră de fotbal nu a reuşit să se califice nici de data asta la mondiale iar antrenorul a dat gres. Acum rămâne de văzut dacă dumneavastră ca şi preşedinte- antrenor veţi reuşi să mobilizaţi populaţia şi să câştigaţi meciul, strigând „Hai România!”.
Programul electoral al domnului Oprescu cuprinde o serie de promisiuni şi cuvinte frumoase legate de ce se va întâmpla dacă dânsul va ocupa fotoliul prezidenţial, vorbind şi de cât de bine o să ne meargă pe plan intern cât şi extern in urmatorii 5 ani, însă după cum se spune în popor: vorba multă, sărăcia omului!

Smurfette

Mircea Geoană și România de „2 lei”

Că să începem într-o notă comică , ceea ce se întâmplă acuma pe scena politică are tentă unui basm în care Mircea Geoană se vede a fi zâna cea bună,întruchiparea binelui ,prototipul salvatorului ,omul care v-a aduce România pe calea cea dreaptă, iar pe Băsescu îl vede ca un obstacol,întruchiparea râului, balaurul cu care trebuie el să se lupte şi care a adus România la marginea prăpastiei,România fiind ţărişoara lui.Asta încearcă Mircea Geoană să creeze în mintea românilor că el este bun şi Băsescu este cel rău şi că binele învinge întotdeauna.
Social-democrat până în măduva oaselor, înclinat spre stânga încât mai are puţin şi intră pe contra-sens, preşedintele PSD-ului crede că România are nevoie de un alt fel de politicieni şi că problemele românilor trebuie rezolvate de români...
În acest moment Mircea Geoană se află pe axa politică fiind unul din centrele de putere, astfel încât şansele sale de a câştiga alegerile sau de a intra în turul doi al campaniei electorale sunt foarte mari. Trebuie să recunoștem că statul în umbra lui Iliescu i-a adus acestuia o maximizare a notorietăţii. El încearcă să creeze o imagine curată a campaniei sale electorale spunând că deşi este ţintă unor mari presiuni reuşeşte să facă o campanie corectă pentru că-şi respectă alegătorii. Prin asta mizează încă o data pe o imagine a omului corect şi cu credinţa în Dumnezeu.
Totodată el se declară nemulţumit de ţara pentru care luptă atât, numind-o „de 2 lei” și contrazicându-se oarecum cu dragostea pe care a declarat-o faţă de România. Discursul sau electoral este unul calm la început după care tonalitatea vocii creşte pentru că în final să ajungă la paroxism şi să creeze fascinaţie astfel încât lumea îl aplaudă. Utilizează foarte multe verbe creând astfel o continuitate şi o dinamică construind prin acestea o imagine pozitivă .
Are mai tot timpul o mişcare dintr-o parte în altă a capului asemenea căţeluşilor pe care îi puneau taţii noştri în geamul din spate al Daciei şi care aveau acea mişcare automatică, de cele mai multe ori enervantă. Prin asta Mircea Geoană, credem noi, doreşte să arate faptul că el înţelege pe toată lumea, că ar vrea să ne ajute, că poate să ne ajute dar asta doar dacă îl vom ajuta să treacă peste obstacolul numit Băsescu.
Greşeala pe care o face Geoană din punctul nostru de vedere este aceea că atrage asupra sinelui întregul bine pe care ar putea să-l facă societăţii româneşti, iar în cazul în care ajunge preşedinte şi nu va putea realiza tot ce a promis poporul îl va linşa. Și uite așa va ieşi domnul Geoană de pe scena politică o vreme ... poate chiar mai mult... Dar nu trebuie să ne îngrijoram,patru ani îi sunt suficienţi să asigure viitorul întregului clan Geoană.

Ciuboțica Cucului

Mădălina Muscă Preşedinte! Sau nu!

Mădălina Muscă atentează la preşedinţie. Atacul nu este atât de periculos, pe cât se voia a fi la început. Intensitatea acestuia s-a pierdut odată cu conştientizarea puterii contracandidaţilor.
Domnişoara Muşca nu mai este astăzi ceea ce a fost la începutul candidaturii. Sau cel puţin aşa este percepută de colegii dumneaei pe care susţinea că îi reprezintă la început. Dar la urma urmei ,cine se simte reprezentat de tânăra Muscă? O adolescentă care face apel mai degrabă la compasiunea alegătorilor, decât la intelectul acestora şi care în mod vizibil nu-şi atinge scopurile electorale.
Întrebarea de bază este: Cine i-ar încredinţa votul de încredere Mădălinei Muscă? Câţi dintre cei pe care dumneaei susţine că-i reprezintă, s-ar lăsa în final chiar CONDUŞI de Muscă? Răspunsul este atât de dur pe cât este şi realitatea.
Studenţii au nevoie de o reprezentare mult mai solidă decât cea pe care o propune Mădălina Muscă. Ceea ce îi motivează sunt faptele pe care aceasta le promite, ca oricare alt candidat, dar în cazul dumneaei şansele ca promisiunile să devină realitate sunt din ce în ce mai scăzute, pe măsură ce alegerile se apropie.
De ce să vă votăm domnişoară Muscă? Pe cine repprezentati în realitate? Cine se află în spatele candidaturii dumneavoastră? Şi nu în ultimul rând, ce categorie de student consideraţi că se regăseşte în promisiunile făcute?
Acestea sunt doar o parte din întrebările care se dovedesc a fi retorice atunci când vine vorba despre candidatura Mădălinei Muscă.

Isb

Manifest pentru sănătatea creierelor voastre



Noi suntem adevărată forţă. Am ieşit pe piaţă şi v-am pătruns în minţi şi în inimi. Şi ştim că pentru voi, noi, cei catalogaţi corupţi, nesimţiţi, jigodii, panarame, NOI suntem gură de oxigen de care aveţi nevoie.
NOI SUNTEM PRESA!
Am apărut pe piaţă din nevoia voastră de a avea o interfaţă cu cei care vă votează. Am apărut pe piaţă pentru că voi sunteţi întotdeauna nişte mari absenţi. Am apărut pe piaţă pentru că NICIUNUL dintre voi nu are curajul să ridice vocea în agora. Am apărut pe piaţă pentru că fiecare dintre cei care ne citesc să ştie că sunt reprezentaţi în forurile de conducere. Am apărut pe piaţă pentru că cititorii care au votat cu perdanţii să ştie că sunt şi ei reprezentaţi de cei care au câştigat. Am apărut pentru că oamenii au nevoie de pâine şi circ. Am apărut pentru că voi nu sunteţi în stare să oferiţi votanţilor entrertainment-ul de care au nevoie. Am apărut pentru că cineva trebuie să va tragă de mânecă atunci când vă luaţi nasurile la purtare. Am apărut pentru că vouă va este silă, frică, greaţă să vorbiţi cu cei pe care doriţi să îi reprezentaţi. Am apărut pentru ca și voi aţi apărut. Şi marea problemă este că dacă voi veţi dispărea, noi vom supravieţui, pentru că nevoia de informare este mai mare decât nevoia de a fi condus.
SUNTEM PRESA INDEPENDENŢĂ!
Suntem independenţi pentru că pe noi ne conduce banul şi nu afinităţile politice sau ideologice. Suntem independenţi pentru că vouă vă este frică de noi. Suntem independenţi pentru că nu scriem la comandă. Suntem independenţi pentru că îi prezentăm, în paginile noastre, pe cei care ne plătesc, aşa cum sunt ei. Suntem independenţi pentru că spăgile pe care le primim cumpără doar spaţiul din ziar, nu şi cuvintele. Spagă pe care o primim este simbolică. Poate că suntem catalogaţi drept amăreșteni, corupţi sau pupîncuriști. Probabil că suntem. Dar aplicăm aceleaşi politici tuturor formaţiunilor politice şi candidaţilor ce vor să îşi facă apariţia ziarul nostru.
Țineţi minte: NOI suntem singurul vostru organ de reprezentare mediere! Ne plătiţi ca să apăreţi în acest ziar, nu ca să scriem de bine despre voi.

Psycosocial,
stabilit temporar

€œ”Romania va intra în normalitate când la alegerile politice nu se va mai ţine cont de etnie.” Complicat…nu?

De pe băncile şi scaunele din piele ale Parlamentului pe băncuţele modeste ale SNSPA-ului…€dl. Kelemen Dany Hunor, candidatul la preşedinţie din partea etnicilor maghiari încearcă să se facă vizibil pe scena politică de la nivelul facultatii, promovand un slogan pe cât de lung pe atât de greu de reţinut.
Astfel, domnule Dany Kelemen, ce înseamnă pentru dumneavastra conceptul de normalitate? Această normalitate de care spuneţi dumneavastra are valențe diferite pentru fiecare dintre noi…fara a ajunge la un consens în această privinţă. Dar să nu batem apa-n piuă şi să facem o analiză sumară a ceea ce îşi propune domnul de faţă pentru următorii 5 ani.
Ceea ce iese oarecum în evidenţă, referitor la programul sau electoral şi care tot la fel se scaldă într-o notă de incertitudine este faptul că dânsul pledează, după cum a şi afirmat, pentruœ”un mediu înconjurător mai sănătos pentru mine şi colegii mei” oare cum veţi reuşi să faceţi acest lucru? O soluţie ar fi să dazafectati principalele fabrici industriale care au un grad ridicat de poluare, dar mai există o problemă… dacă acestea vor fi închise atunci criza din România va fi tot mai acută. Însă mai bine săraci şi sănătoşi decât să trăim într-un mediu poluat ce părere aveţi? Şi încă ceva…o idee bună ar fi ca într-un weekend să circule maşinile cu numere pare şi în următorul maşinile cu numere impare… ups! Aşa se făcea pe vremea răposatului nea’ Ceaşcă… dar după cum ştim, tot ce e vechi este şi bun!
Totuşi ne plecăm în faţa dumneavastra pentru excepţionala idee de a extinde cantina SNSPA!

Smurfette

Ştiri alese de pe tărâmul maghiarimii!


Odată cu începerea campaniei electorale, şi-a lansat candidatura în cursa pentru ocuparea scaunului prezidenţial al României şi reprezentantul UDMR-ului: dl. Kelemen Hunor.
Nimic neobişnuit până în acest moment, însă se pare că domnul de faţă a devenit cunoscut pe scena politică românească prin faptul că acesta a pledat pentru introducerea dreptului de vot tuturor cetăţenilor români cu vârstă peste 16 ani însă nu a avut parte de o reuşită în acest sens, aşa că dânsul s-a hotărât să candideze la preşedinţie, poate aşa are succes!
În cadrul programului electoral, dl. Kelemen Hunor vine cu un slogan destul de uşor de reţinut: œ”Alege viitorul!”, slogan care ne duce cu gândul că în cazul în care vom avea un preşedinte de etnie maghiară. România va ieşi din criză, oamenii nu vor mai muri de foame, salariile se vor afla într-o continuă creştere şi vom trăi numai în lapte şi miere. Nimic adevărat..din contra..dl Kelemen se gândeşte să introducă o schimbare care de fapt nu este o schimbare..cine să mai înţeleagă ceva?
Dar programul său electoral nu se limitează doar la această predicţie optimist ci continuă prin aducerea în prim plan a ideii că România nu este un stat naţional, ci unul multietnic iar acest lucru ar trebui să fie modificat din Constituţie. În această notă, domnul Kelemen îşi transmite mesajul său către electorat, spunand că:œ”Nici autonomia locală, niciun altfel de autonomie nu afectează pe nimeni, nu se îndreaptă împotriva nimănui. Românul, la sfârşitul lunii, nu va primi mai puţini bani la salariu (!!!). Autonomia locală trebuie să fie pentru toate comunităţile locale. Ţara va rămâne indivizibilă, unitară. Asta trebuie să explicăm: că nu luăm de la nimeni nimic şi nu va fi nici pâinea mai mică, nici salariul mai mic, nici ţara nu va fi altfel decât este acum”
Păi dacă ţara nu va fi altfel decât este acum..la ce bun o altă schimbare? Probabil că întrebarea asta vine în mintea mai multor cetăţeni romani…cat despre raspuns asteptam cu nerăbdare sa-l aflam pana la alegeri!

Smurfette

Denisa Mircea Geoană….unde esti???



Dacă adevăratul Mircea Geoană este într-o continuă mişcare şi într-o luptă ageră cu contracandidaţii săi în cursa pentru Cotroceni, corespondentul său în campania electorală fictivă pe care,noi studenţii de la SNSPA, am încercat să o realizăm, nu prea s-a făcut remarcat.Care ar putea fi cauzele acestei dispariţii misterioase a domnişoarei Denisa Mircea Geoană?
Să fie staff-ul de vină ori slăbiciunea pe care o manifestă orice femeie când se simte depăşită de situaţie? E posibil că fictiva Mircea Geoană să fi renunţat la lupta pentru preşedinţie simţindu-se subestimată de contracandidaţii săi? Nu vedem afişe electorale, nici mesaje electorale din partea echipei domniei sale, ceva e suspect. Puneţi-vă domnle` pe treabă,unde vă e sângele de PSD-işti? O fi el Mircea Geoană prostănac de Bucureşti, senator de Dabuleni dar cu o echipă că a voastră ne-am fi întrebat cine dracu mai e şi Mircea Geoană, aşa cum ne întrebăm și de voi unde sunteţi???

Ciuboțica Cucului

Revoluția bunului simț versiunea 2.0


Cu toţii ne-am confruntat din când în când cu lipsa de inspiraţie. Ea este un element care poate fi găsit mai peste tot în ziua de azi, dar cu precădere în conţinutul campaniilor politice.

Vă propun însă un exerciţiu de gândire. Luăm una bucată politician Crin Antonescu, adăugăm un pic de carismă, cu un slogan de campanie catchy şi ar trebui să obţinem o campanie electorală de succes. Întrebarea este... unde s-a dat greş?

Chemarea la „Revolutia bunului simt”a dlui Antonescu, este un slogan bun de campanie dacă luăm în considerare măsurile uneori aberante ale guvernului Boc pentru ieşirea din criză şi nu numai. Venerabilul şi-a propus ca target un segment important al populaţiei şi anume „oamenii de bun-simț”, categorie largă, zic eu. Pe care acesta speră să o momească prin mesajul paşnic al campaniei dar şi prin programul sau ce conţine măsuri adecvate dar nu şi spectaculoase.

Oare acesta o fi elementul lipsă? Hmm...relevant, dar în mică măsură. Eroarea fundamentală a campaniei a fost una de strategie. Toate sondajele de până acum au arătat mereu că lupta se va da între Base şi Geoană, iar venerabilul era un fel de „om de schimb” el trebuind să câştige scaunul cu nr. 2.

Altfel spus, dl. Crin nu şi-a îndreptat atacurile în mod corespunzător, el fiind setat pe atacarea lui Base, însă principalul personaj ce trebuia eliminat era dl. Iliescu Jr, urmărea acestor acţiuni fiind consolidarea poziţiei lui Geoană.

Dar deja putem considera că acest lucru este de domeniul trecutului. Dezbaterea de la Cluj l-a relansat pe Crin Antonescu în cursa pentru prezidenţiale. Avantajul strategic de a fi prima confruntare cu Băsescu, combinată cu capacitatea sa de a rezista atacurilor de prost gust ale preşedintelui dar şi de a-i da replică a reprezentat o mare lovitură de imagine atât la adresa lui Traian Băsescu, dar în special în cazul lui Mircea Geoană, acesta din urmă devenind un „las”.

Şi acum acestea fiind spuse... face cineva pariurile?

Pikky za Pooh