miercuri, 18 noiembrie 2009

Ehe maică... gata cu joaca

Primul tur al alegerilor prezidenţiale se apropie cu paşi rapizi...prin urmare scena politică a SNSPA-ului începe să devină din ce în ce mai agitată.

Fiecare a început să-şi aducă aminte ba că mai are un sondaj de făcut, ba că nu ar strică o conferinţa de presă iar prezidențiabilii. Și-au adus şi ei aminte că sloganurile electorale nu sunt singura metodă de a atrage alergătorii...pardon, alegătorii.

Aventurierul nostru preferat, Floare de Crin, a făcut primul pas şi a convocat o „reuniune surpriza”... iar surpriza cât se poate de gustoasă. Un cocktail din portocale proaspăt stoarse, numai că aveau un iz cam puternic de PD-L zdrobit şi stors.

Da lasă maică, că dacă e gratis şi mai e şi bun...numai să nu-mi intre vreo bucarica de Băsescu la măsea că-l pun pe Dinu să mă scape de durere.

Şi acu stau eu şi mă întreb...să fie oare o strategie pe termen lung? Povestea începe cu a fost odată că niciodată un cocktail de portocale în Foişor, însă freshul nu prea a câştigat multe voturi... a urmat încă un cocktail şi încă unu’, iar alcoolul a fost adăugat şi el câte-un pic, pic, pic, până n-a mai rămas deloc pulpă de portocală în cocktail.

Rezultatul este unul cu multe sughiţuri, dar şi cu multe voturi luate. Că de... cât timp băutură e pe gratis curg şi voturile valuri, valuri.

Pikky za Pooh

Becali? Voi aţi mai auzit de Becali? Vă propun unul nou!


După ce s-a făcut europarlamentar Gigi Becali aproape a dispărut din peisajul televiziunilor româneşti. Prin urmare nu mai e nimeni care să bată cu pumnu-n masă şi să spună că România e posedată de Satan. (Greşesc, mai e Vadim care o mai face din când în când dar nu ar da bine la articol să scriu asta).

Domnul Gigi Becali candidează şi el la preşedinţie. Am văzut un banner cu el pe şoseaua Colentina, mă jur. Dar el, care el, el , nu a zis nimic, va puteţi imagina, nimic! Niciun „am să scap România de draci”, nici măcar un „am să va scot din criza”, nimic!

Aşa că am să va povestesc (scurt de tot, pentru că mâineabia îşi face lansarea) despre Andrei Becali, candidatul din partea SNSPA la scăunelul prezidențial. Becali de SNSPA vorbeşte despre referendum. Nu radeţi încă! Ori şi-a schimbat consilierii, ori Becali al nostru se poate lăuda cu câteva sinapse bine făcute.

Acesta ne informează că nu este de accord cu referendumul făcut în acelaşi timp cu alegerile prezidenţiale şi că economia de câteva mii de euro făcută odată cu micşorarea numărului de parlamentari nu e cine ştie ce. Tot vor exista indivizi care vor bagă mânuţa în buzunarul contribuabilului mai cu ştirea sau fără ştirea acestuia. Deci, economia la ocupanţii scaunelor parlamentare nu prea va fi simţită de omul de rând. Iar acesta reducere ar trebui gândită mai bine şi nu pusă în practică pe fugă, ca să dea bine la alegeri.

Andrei Becali îşi încheie comunicatul cu Asa că să îşi ia referendumul să şi-l bage undeva şi să-l scoată abia după alegeri !”, iar eu închei prin al felicita sincer ( şi nu pentru că a fost generos cu redacţia Zoo Politicon) pe Becali de SNSPA pentru că a reuşit să-l depasesca pe adevăratul Becali.

Pana Bleaga