joi, 7 ianuarie 2010

Uite o floare de Crin! O vrei sau nu?


Dacă săptămâna trecută îl criticam pe venerabilul Crin în legătură cu alegerile sale în campania reală, iată că săptămâna aceasta a venit şi rândul Crinului nostru, cel pe care-l vedem în fiecare zi prin curtea facultăţii sau uneori chiar şi pe la cantină, în concluzie, un candidat aproape de poporul SNSPA.
Aş vrea să încep cu câteva cuvinte de lăudă la adresa domniei sale. Fruntaş în rândul prezidențiabililor, dl. Dinu Crinu a fost primul (dacă nu mă înşel) care şi-a anunţat candidatura pentru alegeri, nu numai atât dar a reuşit să țină piept cu brio unei ore întregi de întrebări, unele mai drăguţe, altele mai puţin drăguţe. Dar ce să-i faci, aşa e în campanie. Aici pregătirea şi-a spus cuvântul.
A urmat apoi o serie de comunicate de presă, declaraţii şi uneori chiar şi cocktailuri, care au arătat electoratului implicarea reală atât a domnului Crinu dar şi a echipei sale. Echipă care a tăiat câteva răsuflări cu ocazia lansării stimabilului.
Pe de altă parte, în absenţa prelungită a domnului Geoană, cei doi candidaţi principali au putut să se războiască în pace, sperând că vor câştiga voturi, fiecare prin metode cât mai peruasive.
Însă în ceea ce priveşte acest duel, domnişorul Crinu mi-a lăsat impresia că nu îl atacă pe domnu’ Văsă doar la nivel conceptual, să zicem sau în ceea ce priveşte viziunea lor pentru viitorul nostru, ci mai degrabă că această luptă s-a transformat subit într-un duel personal între cei doi, opinie alimentată în special de al nostru Crin. Astfel dezbaterile clasice despre ce măsuri ar trebui luate, ce greşeli s-au făcut şi care a fost cauza lor, au devenit mai degrabă atacuri personale la adresă domnului Văse, fără a ne convinge însă că progranul politic liberal este mai bun decât celelalte.
Şi acum pe un alt ton...Nenea Crinu, mata cât de importantă crezi că e susţinerea noastră a Republicii Moldova în procesul ei de aderare? Nu mai bine şezi tu frumuşel în ograda ta şi îţi pui întrebări ce faci tu cu Românica, care în ultimul an dacă a absorbit 15% din fondurile nerambursabile acordate de către UE.
Mai pe scurt, nene Crinu...tu nu prea m-ai convins...mie sincer îmi plăcea programul tău...dar ştiu şi eu acuma?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu