miercuri, 6 ianuarie 2010

Remus Cernea The real One vs. Remus Cernea de SNSPA

„Remus Cernea” este noul "negru”. Atât cel din realitate, cât şi corespondentul sau din SNSPA sunt nişte firi percepute în mod diferit de auditoriu. Sunt nişte prezenţe care şochează prin aspect şi mentalitate, o mentalitate împărtăşită de o parte specifică, cu un stil aparte, dar minoritară.
Dacă până acum câţiva ani singurul care şoca în alegerile prezidenţiale era Corneliu-Vadim Tudor, acum avem parte de un nou val de personaje cu iz comic în alegerile prezidenţiale. Izul comic se datorează posturii în care sunt puseaceste personaje, precum Gigi Becali sau Remus Cernea.
Una dintre cele mai recente secvenţe demne de o comedie ecranizată este excluderea lui Remus Cernea de către ceilalţi participanți la alegerile prezidenţiale de la întrunirea ce a avut loc sâmbătă, 14 noiembrie 2009, la Cluj. Domnul Cernea susţine că s-a urcat în avion şi a pornit spre Cluj, invitat fiind. Dar surpriză! Prezenţa dumnealui nu era necesară! Se poate spune, deci, că Remus Cernea se luptă cu morile de vânt şi nu cu alţi corespondenţi.
Remus Cernea de SNSPA pare a se asemăna atât fizic, cât şi mental de corespondentul său din viaţă de zi cu zi. Însă între cei doi se poate observa o diferenţă frapantă. Cel dintâi nu are un discurs şi nici o susţinere atât de bine afirmată ca cel de-al doilea. Remus Cernea din SNSPA nu-şi susţine atât de vehement ideile şi planurile politice.
În urma incidentului din data de 14 noiembrie, Remus Cernea a acordat mai multe interviuri pentru diferite televiziune şi ziare, în care acesta a susţinut cu tărie că teama de a-i ţine piept a fost cea care i-a împins pe contracandidaţi să-i refuse participarea. Însă adevărul este întotdeauna la mijloc.
El îi acuză de pseudo-democraţie. Dar fiecare este democrat în felul lui, într-o ţară care se democratizează mult prea greu, încât să permită „înscăunarea” unui preşedinte „cu plete”.

Isa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu